ALEKSANDAR VULIN: Ako bi Vučić priznao Kosovo, dobio bi Nobelovu nagradu

Srbija po svim kriterijumima zadovoljava uslove za članstvo bar koliko i zemlje koje sad čine EU

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi Aleksandar Vučić, da prizna Kosovo, dobio Nobelovu nagradu, a da dopusti rušenje Republike Srpske (RS) bio bi evropski komesar za šta god želi da bude.

– Srbija po svim kriterijumima zadovoljava uslove za članstvo bar koliko i zemlje koje sad čine EU, a kada bi isti kriterijumi kakvi se primenjuju na Srbiju primenili na članice EU, broj zemalja koje je čine bi se značajno smanjio. Nije EU briga ni za pravo ni za ekonomiju, ona traži da priznamo Kosovo, a i da se odreknemo RS – istakao je Vulin.

Vulin je poručio da su Vučić i on saborci i da je zato svaka njegova odbrana predsednika Srbije i Srpske napredne stranke,  odbrana politike slobodne Srbije.

– Zašto su neki državni funkcioneri, koji su mu i stranački i koaliciono i ideološki bliži od mene, tako mudro tihi, i zašto Vučiću ne smeta što oni tako pametno izbegavaju sukobe i puštaju svog predsednika da prima udarce i sam vodi tuđe bitke, to je pitanje za Vučića i ja tu ne mogu da odgovorim. A Vučića ne treba niko da brani, on to radi i sam mnogo bolje nego bilo ko drugi – ocenio je Vulin.

IZVOR: KUTAK.NET

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano