VELIKI SKANDAL TRESE BOSNU i HERCEGOVINU: Ambasador dobio na poklon "Islamsku deklaraciju" Alije Izetbegovića (FOTO)

NOVI skandal predstavnika bošnjačkog naroda koji se nalazi na važnoj poziciji.

 
 

Naime, Mirza Hajrić, ambasador BiH u Australiji, iskoristio je boravak u Sarajevu da poseti Muzej "Alija Izetbegović".

Tom prilikom, direktor Muzeja, Nađa Berberović-Dizdarević, upoznala je ambasadora sa aktuelnim projektima i aktivnostima Muzeja, te mu uručila zbirku izabranih dela Alije Izetbegovića.

- Čast mi je bila posetiti muzej nazvan po rahm. predsedniku, mom dugogodišnjem šefu za kojeg sam emotivno vezan. Osećam moralnu obavezu da se stavim na raspolaganje u planiranim aktivnostima. Direktorici Nađi sa saradnicima čestitam na kvalitetno urađenim projektima i želim dalji uspeh - napisao je Mirza Hajrić na društvenim mrežama.

Poslije ovakvih objava postavlja se pitanje kako ambasador Hajrić zastupa interese građana BiH u Australiji, da li sledi, kako kaže stavove svog dugogodišnjeg šefa Alije Izetbegovića, čiju je "Islamsku deklaraciju" dobio na poklon od direktorice Nađe Berberović-Dizdarević ili svih građana BiH koji žive u Australiji, navodi ATV.

 

Mirza Hajrić, ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji, danas je posjetio JU Muzej "Alija Izetbegović". Ovom prilikom,...

Posted by Muzej Alija Izetbegovic on Tuesday, January 19, 2021

Podsećamo, u "Islamskoj deklaraciji" Alije Izetbegovića se navodi da ,,nema mira ni koegzistencije između islamske vere i neislamskih institucija".

Ni Lider SDA Bakir Izetbegović više i ne može da sakrije svoju mržnju prema Srbima i Republici Srpskoj, pa je tako gostujući u Dnevniku D Federalne televizije rekao da je srpski narod loš narod.

IZVOR: NOVOSTI

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: