DAN SEĆANJA NA SRPSKOG HEROJA: Srđan Aleksić pre 26 godina stradao braneći prijatelja! Danas je simbol ljudstva! (VIDEO)

Polaganjem cveća na grob Srđana Aleksića u Trebinju danas je obeležena 26. godišnjica smrti mladića koji je tokom rata u BiH stradao u centru grada braneći prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića.

 

Srđan Aleksić je preminuo na današnji dan 1993. od povreda zadobijenih nekoliko dana ranije kada je u centru Trebinja branio Alena Glavovića, koga su napali pripadnici Vojske RS.

Srđanov otac Rade Aleksić položio je cveće na sinov grob i istakao je da je za njega "svaki dan bez sina sve teži, jer je sve stariji, ali da je i svakim danom sve ponosniji na život i delo svoga sina".

Prema njegovim rečima, čuvanje sećanja na Srđana Aleksića pokazuje da mladi čovek nije uzalud poginuo.

"Srđan Aleksić živi u ljudima širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i šire, a susreti s ljudima mi govore da Srđan zaživi u njima. Tužan moram biti, ponosan više nego tužan i ako mi potekne suza, češće potekne zbog mog ponosa, od zadovoljstva što Srđo nije uludo poginuo", kazao je Rade Aleksić.

On je dodao da u razgovoru sa mladim ljudima želi da ukaže koliko je važno biti slobodan i nezavisan od bilo koga osim od svoga rada, činjenja i ličnosti.

"Želim da postanu samostalni ljudi, da u ovoj bogatoj zemlji BiH stvore svoj život, da ne moraju ići u siromašnije zemlje od naše da bi zaradili bolje pare", kazao je Aleksić.

On je dodao da je lepo što postoje ulice koje nose ime njegovog sina, ali da je najvažnije da "Srđan živi u čoveku, a on živi u njegovim Trebinjcima".

Predsednik Skupštine grada Dragoslav Banjak je istakao da je danas dan za sećanje na sve nevine ljude, znane i neznane ljude stradale u vremenu velikih iskušenja. On je podsetio da plivački miting i sportski tereni u Trebinju nose ime Srđana Aleksića, dodavši da je moguće da i jedna od ulica u Trebinju dobije ime Srđana Aleksića.

Kurir.rs / Beta

Foto: YouTube prtscr 

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: