DODIK NIJE OSTAO DUŽAN BAKIRU: Izetbegović napustio teren političke borbe i upustio se u borbu protiv Srba

NEPROCESUIRANjE napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici u vezi je sa razočaravajućom izjavom Bakira Izetbegovića - rekao je lider SNSD Milorad Dodik nakon sednice Izvršnog komiteta stranke u Banjaluci.

- Moj zadatak je štitim interese srpskog naroda i neću odustati od borbe za prava Srba - poručio je Dodik.

- Nikada u svetskim ratovima nismo bili na strani okupatora, fašista i onih koji su osvajači i ugnjetavači. Srbi su narod kome je porodica svetinja. I Republika Srpska je svetinja za sve pripadnike srpskog naroda, od Hercegovine do Banjaluke, od Romanije i Podrinja do Semberije. Srpski narod i Srpska su važni i našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i svuda širom sveta gde Srbi žive - naglasio je Dodik.

https://youtu.be/DbWwHIFt8Aw

Istakao je da ostavlja mogućnost Izetbegoviću da se izvini srpskom narodu, jer kako kaže Srbi su dobar narod.

Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izjava. Ja se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega - rekao je Dodik.

Istakao je da ukoliko se Izetbegović izvini da će mu Srbi možda i oprostiti, ali da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

Dodik je rekao da je Izetbegović napustio teren političke borbe i upustio se u borbu protiv Srba.

https://youtu.be/bTLgM5N5iKk

Podsećamo, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su "Srbi loš narod". Nedavno je i ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

(RTRS)

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: