GENERAL VINKO PANDUREVIĆ UPUTIO PODRŠKU LEGENDI

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Vinko Pandurević uputio je otvoreno pismo podrške Milanu Joloviću Legendi, a povodom, kako kaže, monstruoznih laži i kleveta, blaćenja i optuživanja lika i djela Milana Jolovića Legende na društvenoj mreži Facebook od strane jedne lokalne Fb stranice iz Sokoca. 

 

Tekst prenosimo u cjelosti:

” Ratni druže!

Uvek sa posebnom pažnjom pratim medije koji izveštavaju o događajima u našoj Republici, kao i o događajima koji se zbivaju u našem širem i užem zavičaju. Iako dugo ne živim u mom rodnom kraju, a retko ga nažalost i posećujem, moj interes za život naših ljudi u našoj oštini nikada nije prestao.
Uvek sam ti zavideo na tome što si se vratio u svoj zavičaj i što direktno pratiš zbivanja i nesebično pomažeš svom narodu. Naši životni putevi su slični. U poodmakloj fazi života mi želimo da se vratimo u rodni kraj. Ti si to učinio u trenutku kada si na vrhuncu svojih intelektualnih i fizičkih snaga i ekonomske moći, i sve to stavio u službu svoje društvene zajednice. Iako sam uvek sa rezervom posmatrao vlastiti povratak u zavičaj koji bi uključivao i širi društveni i politički angažman, znajući da to može biti pogrešno protumačeno od domaćih „vladara„, kao ugrožavanje njihove pozicije, bio sam vrlo negativno iznenađen tekstom koji sam pronašao na fejzbuk stranici pod imenom Sokolac, a posvećen je tebi. Navedene moje sumnje su se pokazale kao oppavdane.
Informisanje preko društvenih mreža se pokazalo vrlo korisnim.
Nikada ne bih pomislio da je tebi moguć takav doček od nekih lokalnih moćnika. Toliko straha za njihove pozicije od tvojih dobronamernih postupaka i pomoći svom zavičaju, da te proglase došljakom, u prevodu strancem, migrantom. Ti koji si se pokazao kao dobronameran, kao dobar investitor, doživljavaš takve napade, progon, blaćenje i optuživanje kao najveći kriminalac, kako bi tek prošao pravi došljak.
Svako ko je iznad proseka svoje sredine, ko ima nove i sveže ideje, ko ima dobre veze i odnose sa republičkim vlastima biva određen za ostrel od onih čije ustaljene pozicije ugrožava. Za dugogodišnje lokalne moćnike je bolje da sve ide po starom, da se ništa ne menja, da caruju lokalni običaji i da se samo jedan, i to uvek isti čovek pita za sve.
Na pomenutoj fejzbuk stranici video sam vrlo ozbiljne optužbe na tvoj račun. Prikazan si kao vođa kriminalne organizacije, kao profiter čovek koji zloupotrebljava uspešnu ratnu prošlost i dokazani patriotizam. Savetujem ti da vrlo energično reaguješ na sve natpise i da zahtevaš od nadležnih državnih organa da istraže sve navode i da zahtevaš da autor ili naručilac teksta svoje navode potkrepi činjenicama.
Čast i ugled se teško stiču, a lako se gube.
Ovo je vreme kada je i na lokalnom i na nacionalnom nivou u RS potrebno jedinstvo, kada parče vlasti ne sme i ne može biti merilo lojalnosti i odanosti. Puno je narodnih problema koje treba rešavati jedinstvenim delovanjem svih organa vlasti u opštini.
Ne dozvoli da sve ovo ostane neraščišćeno i bez jasnog odgovora.

 

Drugarski te pozdravljam!

Vinko P. “

izvor: central news

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano