Građanima BiH obavezna samoizolacija pri ulasku u Hrvatsku

ZAGREB - Utvrđuje se poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije u Hrvatsku, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Kako je rekao, sve osobe iz pomenutih zemalja će bez obzira na državljanstvo biće dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. 

Odluka o samoizolacija se ne primjenjuje na putnike u tranzitu. Božinović ovu odluku pravda uvezenim slučajevima korona virusa, posebno iz ove tri zemlje.

Na pitanje šta je s turistima, Božinović je rekao da što se tiče odluka, u njihovoj podlozi je mišljenje medicinske struke.

"Ove odluke su rađene na temelju preporuka epidemiologa s obzirom na stanje u susjednim zemljama. Porast zaraženih imamo, većina tih osoba je došla iz smjera BiH i Srbije. Mi i dalje na dnevnoj bazi ćemo pratiti sve što se događa. Brže ćemo donositi odluke i mijenjati ih ako za to bude potrebe", rekao je Božinović.

Na pitanje šta je sa maturantima iz BiH, Božinović je rekao:

"U ovom trenutku nemam odgovor na to pitanje."

Druga odluka se odnosi na izmjenu u javnom saobraćaju po kojoj vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati opštih mjera.

(Nezavisne)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
окт 22, 2020, 2:09 по подне - Boris M.
окт 22, 2020, 2:00 по подне - Suza
окт 22, 2020, 1:53 по подне - swatch info
окт 22, 2020, 11:03 пре подне - Suza
окт 22, 2020, 10:58 пре подне - Boris M.