Jedna od moćnijih žena u Crnoj Gori dala ostavku, oglasio se i Dritan Abazović

Predsednica crnogorskog Vrhovnog suda Vesna Medenica podnela je danas ostavku na tu funkciju.

Ona je ostavku podnela posle Opšte sednice Vrhovnog suda i, između ostalog, rekla da taj način „pokazuje profesionalnost i odgovornost“, kao i da pruža „poslednji doprinos i lični pečat“ rešavanju pitanja izbora predsednika Vrhovnog suda.

Govorila je i o svom doprinosu na funkciji predsednice Vrhovnog suda i istakla da je, kako je kazala, „imala privilegiju i dužnost, da utiče na postupak sazrevanja sudstva, koje u međunarodno priznatoj državi, mora biti samostalno i nezavisno“, objavili su podgorički mediji.

Njenu ostavku komentarisao je i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na Tviteru. Abazović je uz vest o ostavci Medenice napisao „Promjene na svim nivoima. Hvala, doviđenja!“.

https://twitter.com/DritanAbazovic/status/1344225347932463106

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca. Za predsednicu Vrhovnog suda ponovo je birana 2014. i 2019. godine.

Evropska komisija (EK) je u Izveštaju o napretku Crne Gore ukazala na problematičnost trećih mandata u pravosuđu. EK je izrazila zabrinutost zbog načina na koji je tumačen Ustav, čime je dozvoljeno da Medenica i treći put bude izabrana na tu funkciju.

Alo

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano