KOLUMBIJAC RODRIGO POSTAO MONAH SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: Sinoć u Cetinjskom manastiru dobio ime po duhovnom ocu - Amfilohije (FOTO)

PRAVOSLAVNOG Kolumbijca i cetinjskog bogoslovca Rodriga Juhumu Truhilja Teofila sinoć je u Cetinjskom manastiru Episkop buenosajreskli i južno-centralnoamerički Kirilo zamonašio i dao mu monaško ime Amfilohije, objavio je sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Nakon monašenja vladika Kirilo je rekao da je novi monah ime dobio po njegovoj sopstvenoj želji u čast Svetoga Amfilohija Ikonijskog.

A možemo slobodno reći i u čast Svetoga Amfilohija Cetinjskoga, ali nećemo ništa prejudicirati – to će Bog i Crkva sveta otkriti i kazati u svoje vreme. U svakom slučaju, to je bila želja našega brata bivšega Teofila, sada Amfilohija zbog toga što je i njemu kao i mnogima od nas naš blaženopočivši mitropolit Amfilohije bio duhovni otac - rekao je Vladika buenosajreski, podsetivši da je blaženopočivši mitropolit Amfilohije brinuo i o crkvama u južnoj hemisferi, pa je otuda i Teofilo i došao na Cetinje da bi se opravoslavio.55843_viber-image-2021-01-14-08-12-46_iff.jpg?1610624275

- Interesantno je da se on monaši na Novu godinu. Počinje, dakle, novi život. Takođe se monaši na dan obrezanja Gospodnjeg i na taj način pokazuje da i on obrezuje svoj stari život i odbacuje ga, i počinje novi život u monaškom poslušanju - rekao je vladika Kirilo.

izvor: novosti

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano