Ljetovanje 2020. u HR

Iako je još nepoznato kako bi turizam u doba Coronavirusa mogao izgledati, trenutno je dostupno nekoliko korisnih informacija s tim u vezi.

Prioritetni turisti u Hrvatskoj bit će svakako domaće stanovništvo kao i stanovništvo zemalja u okruženju, a dolazak stranih turista zavist će od stanja u vezi sa pandemijom u njihovim državama. 

Marketinška ponuda bazirat će se na zdravlje i sigurnost, a kako bi turistička sezona bila koliko toliko uspješna, prioritetno se trebaju poštovati epidemiološke mjere.

U hotelima je važno da se osigura adekvatni sistem ventilacije, kao i odgovarajući potrošni materijal za sprječavanje infekcija: sapuni, voda, sredstva za dezinfekciju, toplomjeri, papirne maramice, zaštitne maske, jednokratne rukavice i vreće za smeće.

Radnici u turizmu bit će obavezni da nose zaštitne maske i rukavice. Bit će obavezna dezinfekcija na ulazu u hotele i u restorane. Švedski stolovi će možda postojati uz staklene zaštite u vidu ploče nad hranom, kako bi se zaštitila hrana i spriječila kapljična transmisija virusa. Kako bi se izbjegle gužve na recepcijama hotela, predlaže se check in u sobama, gdje bi se ispunjavao obrazac za prijavu uz pasoš.

Moguće je da će doći i do ograničenja broja ljudi koji istovremeno mogu biti na plaži, a svakako velike gužve na plažama ovog ljeta se i ne očekuju. Ležaljke na plažama bit će propisno udaljene jedna od druge, a socijalna distanca prioritet.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
окт 23, 2020, 10:53 пре подне - swatch info
окт 22, 2020, 11:27 по подне - Mostar28
окт 18, 2020, 8:30 по подне - swatch info
окт 16, 2020, 12:13 по подне - Suza
окт 14, 2020, 6:16 по подне - Suza
Autor:
Najpopularnije
окт 26, 2020, 2:21 по подне - Suza