MILO POKUŠAVA DA IZVEDE DRŽAVNI UDAR: Izaziva haos i parališe državu, evo šta je krajnji cilj

PRAVNI zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske Dalibor Kavarić je rekao danas da DPS pokušava da izvede državni udar sabotiranjem rada Vlade i cele države.

 
 

- Demokratska partija socijalista, preko partijskih kadrova koje je zadužila dodelom stanova, kredita, zapošljavanjem i drugim uslugama, u Ustavnom sudu, ali i u državnom tužilastvu i sudovima izaziva unutrašnji, institucionalni državni udar ili „puč“ i na taj način, subverzivnim aktivnostima iznutra, sabotira i parališe državu i Vladu i pravi institucionalni haos i blokadu države i pravnog sistema! Krajnji cilj DPS-a je da vrati bezbožni i anticrkveni zakon kako bi završili započeti kriminalni posao otimačine crkvene i državne imovine, kazao je za portal „Novosti“ Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske, povodom najave DPS da će pokrenuti ocenu ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti.

33111_kavaric_f.jpg?1611224682

Dalibor Kavarić/Foto: Privatna arhiva

Na pitanje u slučaju da Ustavni sud oceni da je Zakon "antiustavan", kakva dalja procedura predstoji, Kavarić odgovara:

- To nije realan scenario jer upravo je raniji zakon o Crkvi koji je predviđao praksu preuknjižbe imovine bez redovnog suda, bio neustavan. Juče usvojenim zakonom sve odredbe novog zakona usklađene su sa Ustavom Crne Gore, domaćim i međunarodnim pravnim poretkom.

IZVOR: NOVOSTI

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: