NAJLEPŠA VEST: Minja je stigla u Los Anđeles po svoju šansu za izlečenje

MALENA Minja Matić stigla je jutros u Los Anđeles gde će primiti Zolgensmu, lek koji se uzima jednom u životu, a košta 2,1 milion dolara.

Malena Minja Matić, hrabra petnaestomjesečna djevojčica koja boluje od rijetke i teške spinalne mišićne atrofije, poletjela je jutros u 10 sa svojim roditeljima za Los Anđeles gdje će primiti zolgensmu, lijek koji se uzima jednom u životu, a koji j košta 2,1 milion dolara.

- Zahvaljujući vama je uspjela! Hvala što ste podržali svaki moj apel, svaku licitaciju, hvala što ste podržali Minju, Matiće i njihovu borbu! Sada nam ostaje da držimo palčeve i da nam se naša princeza vrati zdrava, nasmijana! Duboko vjerujem u to! I hvala što ste još jednom pokazali koliko smo jaki zajedno! Hvala što niste okretali glavu i što ste pobijedili zajedno sa Minjom prvu prepreku! Sad idemo jako sa puno vjere i molitve do Minjinih prvih koraka - napisala je Jelena Ignjatović u Fejsbuk grupi Budi human - humanitarne licitacije.

Nakon nekoliko mjeseci intenzivne borbe humanih ljudi 9. decembra je konačno prikupljeno potrebnih 2,4 miliona dolara za Minjin lijek i liječenje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zolgensma je inače najskuplji lijek na svijetu.

Humani ljudi pomagali su na sve načine. Pojedini su prodavali sve što su mogli kako bi pomogli predivnoj djevojčici da što prije ode na liječenje u SAD.

izvor: atv

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano