MUJKIĆ PRIZNAJE KRIVICU: Optuženi za nesreću u kojoj je poginula 13-godišnjakinja odriče se prava na suđenje

Nisvet Mujkić (25), optuženi za izazivanje teške saobraćajne nesreće, u kojoj je poginula 13-godišnja Vanja R. iz Prnjavora, priznaće krivicu za to delo, potvrdio je njegov branilac Aleksandar Jokić.

 
 

Ročište za izjašnjenje o krivici zakazano je za 25. januar u Okružnom sudu u Banjaluci. Ukoliko se Mujkić pred sudijom izjasni da je kriv, u narednom periodu biće zakazan pretres na kojem će biti određena visina kazne na koju će biti osuđen.

Mujkićev branilac, advokat Aleksandar Jokić, kaže da su javne osude njegovog klijenta prevršile svaku meru.

- Sude mu prnjavorski portali i traže njegov linč. On se iskreno kaje zbog svega! Svestan je da je svojom nesmotrenošću upropastio mnoge živote - kaže Jokić.

Ističe da će njegov klijent u svakom slučaju ići u zatvor, ali naglašava da Mujkić nije nikakva "zver", ni "monstrum" koga bi trebalo javno linčovati.

- On je mlad čovek koji je popio i seo za volan. To nije nepoznanica mladim ljudima tog uzrasta, ali imaju sreću da im se ne dogodi ovakva tragedija - rekao je Jokić.

OJT Banjaluka Mujkića tereti da je u stanju teškog pijanstva "golfom" izazvao nesreću u kojoj je poginula Vanja R. (13). Tragedija se dogodila 10. oktobra u 21.29 u centru Prnjavora.

Devojčica je stajala na trotoaru, kada je na nju naleteo "golf" i na mestu je ubio. U optužnici se navodi da je Mujkić vozio pijan, sa 2,01 promila alkohola u krvi. Išao je brzinom od 105,6 kilometara na čas, iako je ograničenje 40.

U optužnici se navodi da se nalazio u stanju teškog pijanstva, usled kojeg je njegova sposobnost da shvati značaj dela i sposobnost upravljanja postupcima bila bitno smanjena.

- Mujkić se u takvo stanje sam doveo tako što se oko 17 časova "golfom" dovezao do kafića "Skver" u kojem je do 21 časova konzumirao alkohol - navodi se u optužnici.

Mujkić je bio u društvu Srđana Stojčinovića i insistirao je da vozi, kada su iz "Skvera" krenuli prema kafe-baru "Lejdi", iako se Stojčinović prethodno dovezao svojim vozilom.

- Krećući se iz Beogradske ulice ka centru Prnjavora, Mujkić se uključio u ulicu Laze Lazarević vozeći nasilničkom, duplo većom brzinom od dozvoljene. Pri prolasku kroz krivinu došlo je do zanošenja "golfa", koji je prešao na trotoar i levom bočnom stranom udario u zadnji deo tela maloletne Vanje R., koja je stajala na pločniku - navodi se u optužnici.

IZVOR: NOVOSTI

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: