REPUBLIKA SRPSKA - Usvojen plan vakcinacije protiv virusa korona

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o planu vakcinacije protiv virusa korona u kojoj se navodi da su za sprovođenje plana zaduženi Institut za javno zdravstvo i zdravstvene ustanove.

 
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zadužuje se da redovno izvještava Vladu Srpske o sprovođenju plana.

U saopštenju iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske navodi se da vakcinacija, kao najefikasnija specifična mjera za sprečavanje pojave i širenja zaraznih oboljenja, predstavlja značajnu mjeru u globalnoj borbi protiv pandemije virusa korona.

Primarni cilj vakcinacije jeste da bude smanjen morbiditet i mortalitet uzrokovani virusom korona, te da se utiče na ograničavanje širenja bolesti, kako bi se očuvalo funkcionisanje zdravstvenog sistema, ekonomije, obrazovanja i svih drugih aspekata društva.

Plan vakcinacije u Republici Srpskoj sadrži planiranje i koordinaciju kampanje vakcinacije, prioritetne grupe za vakcinaciju, upravljanje ljudskim resursima potrebnim za kampanju vakcinacije i trening osoblja, čuvanje i distribucija vakcina i priprema hladnog lanca, monitoring vakcinacije, prikupljanje, prijavljivanje i korišćenje podataka iz nadzora nad virusom korona.

IYVOR> RTRS

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: