UDARNA VEST: Uhapšen ambasador Crne Gore! Dritan se MOMENTALNO OGLASIO!

Dodao je i da će dokazati da je država jača od organizovanog kriminala

Bivši ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt uhapšen je danas, saopštio je potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

- Uhapšen bivši ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt. Nema nedodirljivih! Borba protiv visoke korupcije ostaje prioritet! - napisao je Abazović na Tviteru.

Dodao je i da će dokazati da je država jača od organizovanog kriminala.

 
 

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević odredila je tužilačko zadržavanje do 72 sata nekadašnjem izvršnom direktoru privatne bolnice “Meljine” Budimiru Šegrtu, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, saznaju "Vijesti" u SDT-u.

Šegrt je negirao da je počinio krivično delo za koje ga sumnjiči SDT. Prema informacijama "Vijesti", zadržavanje je određeno i nekadašnjem zameniku direktora bolnice "Meljine", Radivoju Božoviću.

Specijalna državna tužiteljka saslušava "u svojstvu osumnjičenih za krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju".

Šegrt je, nakon angažmana u bolnici koju je država prodala konzorcijumu na čelu sa Atlas grupom, bio ministar zdravlja 2015 - 2016. godine.

 

Prema podacima iz biografije, u Atlas grupi je 2009. radio kao vođa projekta “Meljine kompleks”, a 2010. dobio je mesto izvšnog direktora privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine.

Za kontrolu ugovora o kupoprodaji “Meljina” bio je zadužen, uz Ministarstvo finansija, i resor zdravlja kojim je upravljao.

Vukčević je 25. decembra saopštila da su istraživanjem kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za oko 10 miliona evra.

Ona je naglasila da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona evra, a da je investirao 17.000 evra.

 

Vlada je vojno-bolnički kompleks u Meljinama prodala sredinom 2008. godine, a ugovorena kupoprodajna cena je bila 25 miliona evra.

izvor_: espreso

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano