Vučić: Imamo kompletnu sliku o licima koja su mogla biti umešana u ubistvo Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da srpske službe već mesecima imaju kompletnu sliku o osobama koje bi mogle biti umešana u težak zločin ubistva lidera Građanske Inicijative „Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

 

„Ali nismo mogli da budemo prisutni na uviđaju, pa nemamo ono što bi nazvali direktni dokazi. Za to je potrebno ili da se neki od materijala sa uviđaja pojave u našim rukama ili direktno priznanje nekog od učesnika. Ali kompletnu sliku onih koji bi imali motiv i koji bi bili umešani u takav jeziv zločin naše službe, ne od juče, već nekoliko meseci imaju”, rekao je Vučić, nakon što je na aerodromu u Beogradu dočekao avion sa milion doza kineske vakcine protiv Kovid-19.

On je rekao da naše službe „rade svoj posao”, ali su to „nemogući uslovi, jer mi tamo nemamo efektivnu kontrolu na terenu”.

„Država Srbija će se boriti da se na svaki način pronađu oni koji su taj zločin počinili”, rekao je Vučić.

Vučić: Imamo kompletnu sliku o licima koja su mogla biti umešana u ubistvo Ivanovića 2Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (arhivska fotografiaj)

Brnabić: Nećemo se smiriti dok se ne istraži ubistvo Olivera Ivanovića

U Hramu Svetog Save u Beogradu danas je služen pomen ubijenom lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda” Oliveru Ivanoviću, kom je prisustvovala premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je ponovila da se Vlada Srbije „neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin”, kao i da Priština opstruiše ceo proces.

Beogradski mediji prenose da je Brnabić navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako je kazala, završile time da je na kraju optužena Ivanovićeva sekretarica.

„To govori o ozbiljnostri istrage u Prištini i njihovim namerama… Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji”, rekla je Brnabić.

Vučić: Imamo kompletnu sliku o licima koja su mogla biti umešana u ubistvo Ivanovića 3Foto: FoNet/Vlada Srbije

Pavle Grbović: Oliver Ivanović će u oslobođenom Beogradu imati ulicu

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović istakao je povodom tri godine od još uvek nerasvetljenog političkog ubistva Olivera Ivanovića da će jedna ulica u „oslobođenom Beogradu“ nositi njegovo ime.

„U oslobođenom Beogradu jedna ulica će nositi ime Olivera Ivanovića. Na taj način ćemo sačuvati od zaborava sećanje na njegovu borbu za slobodu i dostojanstvo, kao i sećanje na žrtvu koju je zbog svoje hrabrosti podneo”, navedeno je u saopštenju.

Grbović je dodao da se takav potez od sadašnje vlasti ne može očekivati, budući da je „za njih Oliver bio izdajnik i neprijatelj”.

„To ne može da uradi ova vlast, za njih je Oliver bio izdajnik i neprijatelj, svojom kampanjom su iscrtali putanju za svih šest metaka. I to ćemo sačuvati od zaborava. Nismo isti”, istaknuto je u saopštenju.

SSS: Odgovorni za ubistvo Ivanovića će kad-tad odgovarati za svoja zlodela

Skupština slobodne Srbije (SSS) upozorila je danas one koji su ubili i naložili ubistvo Olivera Ivanovića, i one koji kriju tragove i štite osumnjičene, da će kad-tad odgovarati za svoja zlodela.

„Srbija nikada neće postati normalna i uređena država dok njeni građani ne saznaju punu istinu o Oliverovoj smrti i dok svi odgovorni, makar danas bili zaštićeni od ruke pravde, ne završe iza zatvorskih rešetaka”, navedeno je u saopštenju SSS povodom treće godišnjice Ivanovićevog ubistva.

Skupština slobodne Srbije ocenila je kako se sumnje da vlast u Srbiji na neki način stoji iza ovog zlodela „samo umnožavaju, s obzirom da ona ništa ne preduzima da se zločin istraži i zločinci pronađu”.

Građani Srbije, ističe SSS, imaju pravo da znaju ko su, šta rade „i u kakvim su vezama sa predsednikom Srbije i njegovim bratom dvojica kontroverznih biznismena koji se dovode u vezu za Oliverovom likvidacijom, a koji se zovu Zvonko Veselinović i Milan Radoičić”.

Pored toga, napominje SSS, građani takođe imaju pravo da znaju i ko imenom i prezimenom stoji iza „stravične kampanje” koju su protiv Ivanovića, „kao svojevrsni prolog njegove smrti, vodili režimski mediji u Srbiji, kao i da zahtevaju da se na sudu utvrdi njihova odgovornost”.

Skupština slobodne Srbije pozvala je građane da se danas u 17 časova, uz poštovanje epidemioloških mera, okupe ispred Crkve svetog Marka u Beogradu u i zapale sveću za Ivanovića.

izvor: danas rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano